این مرکز توسط شرکت سهامی شیلات ایران در سال ۱۳۶۴ با عنوان مرکز تکثیر ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث و در۲۶ کیلومتری جنوب یاسوج در مسیر جاده یاسوج به گچساران در روستای تنگاری از توابع شهرستان بویراحمد شروع به کار کرد. با توجه به توسعه آبزی پروری در بخش سردآبی کشور و اینکه اصلاح نژاد ماهی قزل آلای رنگین کمان در کشور به عنوان یک نیاز مبرم احساس می شود لذا برای این منظور مرکز تکثیر ماهی قزل آلای رنگین کمان شهید مطهری یاسوج با سابقه بیش از ۲۰ سال تولید به عنوان یک مرکز در زمینه تولید تخم چشم زده ماهی قزل الای رنگین کمان درسال۱۳۸۶ تبدیل به مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی گردید و با واگذاری این مرکز از طرف سازمان شیلات ایران به موسسه تحقیقات شیلات ایران رسماً فعالیت خود را به عنوان یک مرکز تحقیقاتی آغاز نمود. ارتفاع مرکز از سطح دریا ۱۸۵۰ متر است. تا پیش از تغییر وضعیت به مرکز تحقیقات، عمده فعالیت این مرکز تولید تخم چشم زده برای تامین لارو مزارع پرورش ماهی ۲۰ استان کشور بوده است ولی با تبدیل به مرکز تحقیقات عمده فعالیت بر روی تحقیقات و پژوهش متمرکز گردیده است و تولید این مرکز نیز در کنار این فعالیتهای پژوهشی همچنان پا برجاست. برای فعالیت تحقیقاتی این مرکز بخشهای مختلفی با تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مختلف تدارک دیده شده است. بخشهای موجود این مرکز عبارتند از:
۱- بخش بهداشت و بیماریها
۲- بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی
۳- بخش تکثیر و اصلاح نژاد
همچنین این مرکز دارای 4 آزمایشگاه
الف: ژنتیک و بیوتکنولوژی
ب: بهداشت و بیماریها
پ: پاتولوژی و آسیب شناسی
ت: تکثیر و اصلاح نژاد می باشد.
این مرکز با دارا بودن کارشناسان متخصص و با تجربه و امکانات آزمایشگاهی مناسب و تخصصی در زمینه مطالعات آبزیان ، فضا و امکانات کیفی و کمی در بخشهای تکثیر، پرورش و تحقیقات ، آمادگی ارائه آموزشهای تخصصی در زمینه بهگزینی، بهبود روش هاي مديريت توليد مثل و تكثير مصنوعي، مديريت پرورش ماهي، مديريت تغذيه و مدیریت كيفيت آب مزارع پرورشی قزل آلای رنگین کمان و تغییر جنسیت قزل الای رنگین کمان را دارا می باشد. همچنین این مرکز با پشتوانه 10 سال پژوهش در زمینه به روز ترین تکنیکهای کاربردی در زمینه بهبود راندمان تولید، آمادگی انتقال دانش فنی دستاوردهای پژوهشی به مراکز تولیدی قزل آلای رنگین کمان کشور را دارد.همچنین در زمینه
همکاریهای آموزشی با دانشگاهها ومراکز علمی وتحقیقاتی داخلی و خارجی نیز مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج توانسته گامهای موثری بردارد که در ذیل به آنها اشاره میگردد:
تبادل اطلاعات با مراکز تحقیقاتی نروژ و بازدید کارشناسان ژنتیک واصلاح نژاد نروژ از مرکز
همکاریهای مشترک فی ما بین شرکت اکواژن نروژ با مرکزدر زمینه انتقال یافته ها در زمینه ژنتیک واصلاح نژاد
آموزش وانتقال یافته های علمی در زمینه اصلاح نژاد قزل آلای رنگین کمان توسط تیم تحقیقاتی مرکز به دانشجویان متقاضی
اجرای پروژه های پایان نامه دانشجویی طبق تفاهم نامه های همکاری با دانشگاههای مختلف کشور(دانشگاه صنعتی اصفهان، اهواز،بوشهر و...)
عقد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه یاسوج
عقد تفاهم نامه همکاری دوجانبه با دانشگاه علوم پزشکی کازرون
عقد تفاهم نامه همکاری دوجانبه با سازمان فنی حرفه ای استان
آموزش دانشجویان کارآموز از دانشگاههای سراسر کشور
همکاریهای دوجانبه با دانشگاه مختلف کشور برای آموزش کارآموزان دانشجوی شیلات